Αθλητισμός και Γονείς

 • Πώς Μεγαλώνουμε Αθλητές με Υγιές Πνεύμα; Στρες, Γονικά Στυλ, Άγχος των παιδιών και Αθλητική Απόδοση
 • Ημέρα: Tρίτη 30/05/2023
 • Ώρα: 18:00-20:00
 • Κόστος: 25€
 • Χώρος: Αίθουσα ΟΠΑΠ “Ευ Αγωνίζεσθαι”, Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσία

Περιγραφή:

Πώς Μεγαλώνουμε Αθλητές με Υγιές Πνεύμα; Στρες, Γονικά Στυλ, Άγχος των παιδιών και Αθλητική Απόδοση

Tο σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς αθλητών ατομικών και ομαδικών αθλημάτων κάθε επιπέδου. Οι διακεκριμένοι επιστήμονες Δρ. Γιώργος Σαμούτης και ο Δρ. Ανδρέας Αναστασίου από το Ιατρικό Κέντρο “Ο Απόστολος Λουκάς” βοηθούν τους γονείς να χτίσουν υγιή γονική σχέση με ευτυχισμένα παιδιά που απολαμβάνουν τον αθλητισμό συνδυάζοντας βέλτιστες αθλητικές επιδόσεις.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 • Πώς μεγαλώνουμε υγιή παιδιά-αθλητές;
 • Το δικό μας άγχος και πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας και τη συμπεριφορά μας στο σπίτι;
 • Πώς το άγχος επηρεάζει το γονεϊκό μας στυλ;
 • Η ανθυγιεινή και περιττή πίεση, το άγχος στα παιδιά και πώς αυτό επηρεάζει τον τρόπο που το παιδί προπονείται/αγωνίζεται και τελικά αποδίδει;
 • Τι αλλαγές στον εαυτό τους και στην σχέση τους πρέπει να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν υγιή παιδιά-αθλητές;
 • Πώς θα σχεδιάσουμε ένα βέλτιστο περιβάλλον για να μεγαλώσουμε υγιή παιδιά-αθλητές;
 • Πώς οι γονείς θα γίνουν οι καλύτεροι ακροατές των παιδιών τους; Πώς να ερμηνεύουν αυτά που ακούνε από τα παιδιά τους;
 • Πώς διαφοροποιείται ο τρόπος προσέγγισης αγοριών - κοριτσιών;
Tα σεμινάρια απευθύνονται για όλους τους γονείς

Ομιλητες

 • Customer Testimonails

  Δρ Ανδρέας Αναστασίου

  Συμβουλευτικός Ψυχολόγος

  Ο Ανδρέας Αναστασίου απέκτησε το διδακτορικό του στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το University of Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου για Βετεράνους, συμβουλευτικών κέντρων και κρατικών υπηρεσιών. Ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Mary Baldwin University, Virginia, USA, υπήρξε πρόεδρος του τμήματος ψυχολογίας για τέσσερα χρόνια. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2011 και από τότε εργάζεται ως Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου διετέλεσε και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψυχολογικού Συλλόγου Κύπρου. Επιπλέον, ο Ανδρέας διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη συμβουλευτική ψυχολογία, στο Ιατρικό Κέντρο «Ο Απόστολος Λουκάς». Η έρευνά του επικεντρώνεται στις διαφορές των φύλων στην επικοινωνία της ενσυναίσθησης, την επίλυση συγκρούσεων και τα πολυπολιτισμικά ζητήματα. Ο Ανδρέας είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού International Journal of Compassionate Care.

 • Customer Testimonails

  Καθ. Γεώργιος Σαμούτης

  Προσωπικός Ιατρός ΓεΣΥ - Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός

  O Καθηγητής Ιατρικής, Γεώργιος Σαμούτης, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με υποτροφία ΙΚΥ και έκανε ειδικότητα στην Γενική/Οικογενειακή Ιατρική. Ακολούθως ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην διαχείριση χρόνιων ασθενειών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Maastricht Ολλανδίας. Μεταδιδακτορικές σπουδές ολοκλήρωσε στην Ιατρική Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο St George’s University of London Medical School (PGCertHBE).

  Στο παρελθόν, εργάστηκε για 5 χρόνια ως Ιατρικός Διευθυντής της Novartis Pharma Services και για 7 έτης ως επικεφαλής της Ιατρικής ομάδας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). Ο Kαθ. Γεώργιος Σαμούτης είναι μελος της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) . Επίσης έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια διεθνής συνεργάτης του Οργανισμού National Institute for Health and Clinical Excellence UK .

  Είναι ιατρικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Απόστολος Λουκάς στην Λευκωσία (www.apostolosloukas.org). Διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ιατρικού προγράμματος St George’s University of London Medical School στην Κύπρο και είναι σήμερα Κλινικός Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή διδάσκοντας στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πρόγραμμα της εν λόγω Ιατρικής Σχολής.

  Επιπρόσθετα, έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό διεθνή οργανισμό International Institute for Compassionate Care (www.symponesi.org) στον οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές ιατρικής και άλλων επιστημών υγείας από όλο τον κόσμο.