Ατζεντα

09:00 – 09:10 Έναρξη και Καλωσόρισμα από τους Εκπαιδευτές
Μανώλης Παπαδάκης, Προπονητής
Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Ιδρυτής και Διευθυντής, GDA Sports LTD, Tεχνικός Διευθυντής, Liverpool International Academy Κύπρου
A Μέρος
«Προπονητής Τεχνική και Φυσική Κατάσταση»
09:10 - 09:50 – Θεωρητικό μέρος Ο ρόλος του προπονητή στην εξέλιξη της τεχνικής του ποδοσφαιριστή
10:00 - 11:15 - Πρακτικό μέρος Α Κινητικότητα – Έλεγχος Σώματος – Αποτέλεσμα Η προπόνηση θα περιλαμβάνει ασκήσεις τεχνικής (skills) με μπάλα, είτε σε στατική μορφή είτε με οδήγημα κάνοντας διάφορες περίτεχνες ενέργειες δίνοντας έμφαση στην κίνηση του σώματος. Στόχος είναι το παιδί να μπορεί να έχει ακόμη καλύτερο έλεγχο του σώματός του, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να χειρίζεται ακόμη καλύτερα την μπάλα.
11:15 - 11:30 Διάλειμμα - Kαφές
Β Μέρος
«Ενέργεια, Τεχνική και Διόρθωση Προβλήματος»
11:30 - 12:15 Θεωρητικό μέρος Πως η καλή τεχνική, μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας του ποδοσφαιριστή σε ένα αγώνα
12:30 - 13:00 Πρακτικό μέρος Β Πως από μια σωστή ατομική ενέργεια του παίκτη, ξεκινά μια ποιοτική συνεργασία όλης της ομάδας. Το πρακτικό μέρος έχει ως στόχο τη συνεργασία μεταξύ των παικτών σε ένα passing drill συνδυάζοντας τα skills με τις πάσες και τις υποδοχές, δίνοντας επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική σώματος.
13:00 - 13:45 Πρακτικό μέρος Γ Πως εντοπίζουμε το πρόβλημα και πόσο βοηθά στη ροή της προπόνησης Στο πρακτικό μέρος η προπόνηση περιλαμβάνει small side games δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική του σώματος. Στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να κάνουν πράξη σε αγωνιστικές συνθήκες όλες εκείνες τις τεχνικές που δώσαμε έμφαση, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια της κίνησης. Επίσης, να εντοπίσουμε τα τεχνικά λάθη και να τα διορθώσουμε ώστε να γίνει ακόμη πιο ποιοτική η ανάπτυξη.
13:45 - 14:15 Διάλειμμα - Φαγητό
14:30 - 15:15 Ανοικτή Συζήτηση - Οι ανάγκες του παιδιού και η ευθύνη του προπονητή
- Πόσο μπορεί να επηρεάσει θετικά έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και κατ’ επέκταση όλη την ομάδα (σε ανδρικό – επαγγελματικό επίπεδο), αν εντάξουμε στο προπονητικό team βοηθό προπονητή με εξειδίκευση στην τεχνική ο οποίος θα έχει βασικό ρόλο στην εβδομαδιαίο κύκλο προπονήσεων με θέματα εξειδικευμένης και όχι «γενικής» τεχνικής. Επίσης, πόσο σημαντική θα είναι η συνεργασία του με τον προπονητή φυσικής κατάστασης.
15:15 - 15:30 Καταληκτικά Σχόλια και Ολοκλήρωση